parochie in Duffel Oost

Gezien de door de overheid genomen beschermingsmaatregelen tijdens deze CORONA-crisis, heeft het bestuur van de Broederschap O. L. Vrouw van Scherpenheuvel beslist dat de bedevaart van 2020 niet zal plaats vinden.  Dit is voor het bestuur geen gemakkelijke beslissing geweest.  Zeker niet te weten dat het de 1e keer is in haar 183-jarig bestaan dat de bedevaart niet zal plaats vinden.  Zelfs de 2 wereldoorlogen konden de bedevaart niet verhinderen om door te gaan.  Doch het bestuur is van mening dat de gezondheid van haar leden en bedevaarders op de 1e plaats staat.  Zelfs al zouden de maatregelen tegen einde mei versoepeld worden, zou het niet verstandig zijn de bedevaart te laten plaats vinden.  Laat staan dat het praktisch haalbaar zou zijn, niet wetende dat stopplaatsen, overnachtingsplaatsen beschikbaar kunnen zijn.

Graag kijken we al uit naar de bedevaart van 2021, die dan zal plaats vinden op woensdag 12 en donderdag 13 mei.

Het bestuur wenst al haar leden, bedevaarders, hun familie en vrienden een goede gezondheid toe.

Laat ons ten slotte bidden dat deze crisis snel voorbij mag zijn en dat we gespaard mogen blijven van enigerlei leed.

Namens het bestuur van de Broederschap