parochie in Duffel Oost

184ste bedevaart van Duffel naar ScherpenheuvelDe Broederschap O.-L.-Vrouw van Scherpenheuvel organiseert dit jaar haar 184ste bedevaart.


woensdag 17 mei 2023
De bedevaart wordt ingezet met een eucharistieviering om 04.00 uur in de kerk O.-L.-Vrouw van Goede Wil. Daarna, om 05.00 uur vertrekken de voetgangers om tegen 15.30 uur in Scherpenheuvel aan te komen.
Fietsers o.l.v. KWB komen om 8.30 uur samen op het kapelplein. Zij betalen een bijdrage van € 1,50 om zich in orde te stellen met de verzekering.
Wie de afstand liever per bus aflegt, betaalt € 20,00 en komt tegen 13.00 uur naar het kapelplein. De busreizigers kunnen in Scherpenheuvel, samen met de voetgangers, eucharistie vieren, de Kruisweg en de Rozenkrans bijwonen.


donderdag 18 mei 2023
De voetgangers verzamelen om 05.00 uur aan de basiliek in Scherpenheuvel, om de terugtocht aan te vatten. Rond 15.30 uur worden de bedevaarders terug in Duffel verwacht.
Deelnemers, die in Scherpenheuvel blijven overnachten, moeten zich wel zo snel mogelijk inschrijven bij één van de bestuursleden!


Intenties
Elk tientje dat wij tijdens de Rozenkrans in Scherpenheuvel bidden, krijgt een bepaalde intentie. Misschien heb jij ook wel een wens, een vraag of een woord van dank voor Maria. Schrijf dat dan op een briefje en breng het eerstdaags mee naar de kapel, waar een mandje zal staan waarin wij alle intenties verzamelen. Wij nemen ze mee op onze bedevaart en zullen er zeker aandacht aan besteden.
Steun aan de bedevaartOm de bedevaarttraditie in stand te kunnen houden hebben we uw steun nodig. Het geld dat in onze kas komt wordt gebruikt om de organisatie van de bedevaart mogelijk te maken. Hier denken we dan bijvoorbeeld aan veiligheidsmateriaal en aan de verzekering zodat de bedevaart in de best mogelijke omstandigheden kan plaats hebben.Voor een kleine € 3,00 per jaar kan je lid worden van de Broederschap vanO.-L.-Vrouw van Scherpenheuvel. Je ontvangt dan alle berichten over en rond de bedevaart en je bewijst de inrichters een grote dienst.Dit alles natuurlijk zonder enige andere verplichting.
Voor informatie of inschrijving kan je terecht bij:Rita Asselberghs, Beekboshoek 192, 2550 Waarloos, tel: 0497/13.02.91